FORMANDENS BERETNINNG 2009

Jeg må simpelthen starte dette års beretning med at fremhæve og sige stort tillykke til flere grupper af vores fantastiske medlemmer, holdet og de øvrige deltagere til Nordisk mesterskab – jeg kan ikke huske at vi før har haft hele 5 equipager med, det var stort, tillykke til holdet med bronzemedaljen. Ved VM for Young riders, vi kunne stille hold og alle rytterne gennemførte den krævende rute med en 9 plads for holdet til følge fantastisk. Vi havde 2 ryttere til EM i Italien, som desværre ikke overvandt alle kilometerne på den krævende varme rute, men godt gået Inger og Inge-Merethe Og så er der lige Tina B, som udover Sjællandsmesterskabet, bronzen ved NM også formåede at støve Tattoo´s mindepokal af efter den havde stået siden 1997, hvor du er bare for sej med 902 km – du kommer nok til at pudse pokalen i en del år, tror jeg. Kan huske du arbejdede på det med Gosh i 2002 uden held, stædighed belønnes.

Året startede ellers – som altid med en velbesøgt distanceweekend på Hotel des Nordens. Rytterforeningen gav igen i år tilskud til de af vores medlemmer, som deltog. Årets foredrag var med Susan Kærgård, som underviste os i håndtering af stress hos vores heste under indlæringsprocesserne. Lærerigt synes jeg, der var absolut noget at tænke over og tage med hjem – derudover humor, selvironi og glimt i øjet, samt motion for smilebåndet, ved demonstrationen af æble-, pære- og bananøvelsen med Sonja som den fyrige hest med stort indlæringstalent.

Som altid brugte foreningens bestyrelse søndag formiddag til at holde bestyrelsesmøde, nu vi alle var samlede alligevel, det sparer på transportomkostningerne i vores budget. I år var mødet dog lidt belastet af at der samtidig blev holdt møde for de ryttere, som gerne ville deltage i de NM, EM med mere,  når så et af bestyrelsesmedlemmerne med de ambitioner naturligt nok vælger at gå med der. Jeg ved godt at jeg tidligere har sagt at lørdag er for presset – så det er nok en løsning vi må leve med.

Stævnerne i 2009 faldt i antal ud til fordel for Jylland hvor det i mange år har været Sjælland og øerne som havde flest endte 2009 med stillingen 9 – 8 til Jyderne, da Karmdal frisk trådte til med et ekstra stævne i løbet af sæsonen. Når jeg ser på planen for 2010 havde en mere jævn fordeling været ønskelig – jeg krydser fingre for at det lykkes i 2011.

Medlemstallet har vist en mindre tilbagegang og var ved årets slutning 130 mod de 159 der var i 2008, jeg vil formode at en del af tilbagegangen skyldes den almindelige afmatning og et generelt seriøst kig på, hvor man kan begrænse sine udgifter. Jeg synes vi holder vores medlemsgebyr på et rimeligt niveau, måske for rimeligt, idet vi slutter dette år med et mindre underskud, som nok for en stor del kan tilskrives de omkostninger vi har fået ved at overtage KM spænderne fra DRF, samt etablering af den nye webside – bæltespænderne hører til synes vi og ny webside var en nødvendighed, da udviklingen for længst havde overhalet den gamle. Det er stadig sådan at størstedelen af medlemsgebyret kommer tilbage til medlemmerne – og ja, jeg vil vove den påstand at enkelte ligefrem kan få overskud på kontoen ☺

Bladet overlevede atter en gang takket være Malene og vores opsætter Kirsten. Vi savner stadig indlæg – så kom nu ud af busken med jeres historier. Skulle der gemme sig en ”ildsjæl” derude der vil hjælpe, så sig det til mig, så bladet kan bestå.

Den opdaterede webside har bestået sin prøve efter et par enkelte problemer som relativt hurtigt blev løst, den fungerer godt på brugerfladen og er meget nemmere at arbejde med en den gamle for webmaster. I år har vi så også været så heldige at der har været et fantastisk flow i indleveringen af resultater, så med få undtagelser har vi været godt med med opdateringerne – Så er det vi kan håbe på at det også en dag lykkes for Infosport at komme op i et acceptabelt gear, jeg fatter stadig ikke at der skal gå så lang tid mellem deres opdateringer!

Af nye tiltag i år har vi indført en mulighed for KM plaketter til equipagerne, stærkt inspireret af Inge Broms oplevelser i Skotland, hvor de kører med km sløjfer – vi valgte på medlemmernes opfordring plaketter – som så kan pynte på boxene. Propositioner for disse kan ses på webben.

På stævnearrangørmødet for 2010 var den største nyhed nok, at høre om ambitionerne omkring arrangementet af det *** ridt på Mols, jeg tror ikke jeg var den eneste, som tænkte ”hold da helt op, hvor vildt” da det blev præsenteret, det bliver spændende at følge. Ellers er stævnerne i 2010 lidt plaget af at ligge noget oven i hinanden. Jeg giver stævnearrangørerne helt ret i at der nok skal planlægges over 2 sæsoner, så alle FEI * ridt er et år forud, det er svært at få datoer til dem, da det skal passe med resten af verden, samtidig er det synd at de stævner vi har i Danmark ender oven i hinanden. Der var også diverse rettelser til reglementet, så tjek DRF webben inden de første starter næste år.

Distanceweekenden 2010 er endnu ikke planlagt, men jeg forstod på Lone ved stævnearrangørmødet at der var tale om weekenden 9-10. januar så reserver i kalenderen og hold øje med webben. Vi vil som sædvanlig støtte med 100kr pr. medlemskab.

Til slut vil jeg takke de afgående bestyrelsesmedlemmer, samt alle de distancepar, som er i gang med at sikre næste generation af ryttere og ønske dem alt muligt held med de små nye og dem der endnu er på vej. Jeg håber alle 2 og 4 benede må få en god vinterpause – vi ses derude i 2010.

”At fuldføre er at vinde”

 

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte brugen af siden accepterer du brugen af cookies.