Formandens beretning 2023

Det nye normale er desværre stadig det unormale, nu var vi lige nogenlunde landede, efter Corona og med en begrænset mængde advarsler om herpesvirus, en krig i Ukraine, som desværre er ved at blive en del af hverdagen. Det hele blev så lige toppet med en mellemøstlig konflikt.

Alt det medfører, at der stadig er stramme tider på omkostningerne i hjemmene og i staldene rundt omkring.

Der blev planlagt 22 stævner i 2023, hvoraf nogle kom dryppende lidt hen ad sæsonen, 1 stævne blev aflyst og 1 stævne Adventsridtet har vi til gode nogle dage endnu.

Af de 22 stævner var de 5 et nyt tiltag nemlig introridt, mit indtryk er at dette er blevet vel modtaget, mit håb er så at der vil være nogen i blandt, som får mod på mere og bevæger sig rigtigt ind i distance verdenen.

Et andet håb er at de klubber som har afholdt ridtene, kunne få lyst til at binde an med et lidt større stævne.

Om introridtene har været med til en faldende tendens i online ridt ved jeg ikke, men jeg kunne håbe det, så rytterne kommer ud og får oplevelsen af den rigtige distance stemning.

Denne drypvise fremkomst af ekstra stævner som kom til, gjorde at nogle af dem, så nok desværre blev lidt tyndt besatte.

Det glædelige er, at vi nu ellers ser en begyndende stigning i antallet af deltagere, Martin vil præsentere statistikken under eventuelt.


Stævneåret 2023

Der blev afholdt 16 ridt og derudover 5 introridt i 2023, desværre får vi aldrig mere et Hippoade ridt i Knuthenborg eller et ridt ved Sæddinggård.

 

DM 2023 blev afholdt ved Rom ridtet, Charlotte H. Ø. Rosenbeck med Aarupgaards Medina som vinder.

Denne klasse var desværre igen i år så få deltagere, at mesterskabet ikke kunne oppebære titel af et DIF mesterskab.

 

Sjælland mesterskabet blev i år vundet af Emilie Hanneche Jensen på WW Shazam ox.

 

Jysk / Fyns mesterskabet fandt desværre ingen vinder i år, da ingen af de kvalificerede startende gennemførte. Vinderen fra 2021 må derfor pudse vandrefadet et år yderligere.

 

Det er år siden, der sidst har været et hold afsted til Nordisk mesterskab, 2023 blev året hvor det skete ved Simlångsridtet CEI ** 120km i Sverige, tilmed med en Dansk sejr individuelt til Hanne Haagen Hansen på TA Zeenah ox

Holdet bestod af disse 4 særdeles rutinerede damer og alle gennemførte.

Lotte Hillers på D. Upside Down ox, Inger Pitter Bertelsen på Baher ox, Inge-Merete Larsen på Almaz ox, Hanne Haagen Hansen på TA Zeenah ox

 

Young rider Emilie Hanneche Jensen red på WW Shazam ox sit første *ridt med en flot 3 plads til følge.

 

Charlotte H Ø Rosenbeck har på Aarupgaards Medina som den eneste Danske rytter i år gennemført et *** ridt på 140 km, ved at tage en tur til Hallingdal ridtet Norge

 

Der var 3 deltagere afsted til et 160 km CEI ridt i Ermelo, desværre lykkedes det ikke nogen af dem at komme igennem det teknisk krævende ridt.


DRF

Trist når man ser på DRF’s nyheds og inspirations side at ingen har lagt noget op omkring holdets fine præstation ved Nordisk mesterskab og ved YR klassen ved samme stævne eller resultatet af Charlottes tur i Norge.

Som sædvanligt fristes jeg til at sige, bliver vi overset af forbundet, hvorfor kan et et medlem af Distanceudvalget dog ikke sørge for, at vi også er repræsenteret på nyhedssiden, det er jo ikke hver uge det sker, så det burde ikke være en uoverkommelig opgave.

 

DRF’s distanceudvalg har planlagt distancedagen 2024 til d. 3. februar og atter en gang er arrangementet lagt på Fyn.

 

Jo da 4 ud af 6 udvalgs medlemmer er fra Jylland, og jo da, i har også et budget og landbrugsskolen er da bestemt ganske hyggelig.

 

Når det så er sagt, så tænker jeg, at jeg ikke er den eneste fra Sjælland, som snart kunne tænke mig en differentieret deltagerpris for dette arrangement, da vi her østfra, jo hver gang lige skal toppe denne deltagelse med en bro afgift.

Vores forening kan med vores særdeles begrænsede budget formå skiftet mellem Jylland og Sjælland hvert år, vi deler gerne tips til dette med Distance udvalget.


Stævneåret 2024

Der er planlagt 11 stævner, med 2 CEI stævne, som vil ligge ved Feldborg ridtet og ved NM og DM til Rom Ridtet.

Fordelingen er 3 stævner på Sjælland og 8 i Jylland. Jeg håber der vil blive drysset lidt flere både ridt og introridt ud over kalenderen, så vi kan holde ”distance gryden” varm. Det havde været ideelt om der havde været lidt flere stævner specielt på Sjælland.


Lidt af hvert fra bestyrelsen

At nedenstående ikke er sket før, er nok grundet formandens fremskredne alder, vil nogen måske sige.

Bestyrelsen har besluttet og er i gang med at få oprettet en ny webside, som kan mere en blot at vise resultater, den gamle side skulle nok have været på pension for en del år siden, men det har været et spørgsmål om økonomi.

Vi er en lille forening med små beskedne midler, som vi efter bedste evne bruger, for at sikre at det kommer medlemmerne mest muligt til gode.

 

Det har nu været muligt at finde en løsning, som gør at omkostningerne for en funktionsdygtig løsning for brugere og support ikke overbelaster foreningens kassebeholdning.

 

Foreningen vil fortsætte med at uddele en selvvalgt sløjfe til medlemmer ved første start i sæsonen i DK.

Udover de sædvanlige æres- og cup præmier, har Robert & Helle i år en special cup, som efter et sindrigt point system præmiere equipager, som ud over distance starterne, deltager i andre discipliner og derved viser at en distance equipage ikke kun er fuld fart i terræn i sædvanligvis farverigt udstyr, men faktisk har en alsidig tilgang til ridesportens dicipliner. Ideen med det er blandt andet, at se om vi kunne lokke nogen fra spring- dressur- eller multisports banerne til også at starte distance.

 

Medlemstallet sluttede i år på 76, hvilket desværre er en tilbagegang fra de 88 vi var i 2022-2023.

 

Jeg ønsker alle heste, distanceteams, officials, dyrlæger, øvrige hjælpere og arrangører

en velfortjent vinterferie i håbet om, at verden i 2024 vil komme med en vej tilbage mod normalitet.

 

”At fuldføre er at vinde”

Det er også OK at ride for at vinde, men på hestens præmisser!

Nina

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte brugen af siden accepterer du brugen af cookies.