FORMANDENS BERETNING 2022

Det ser ud til at det nye normale er det unormale, Corona, herpes har spøgt i de sidste par år og ligger stadig på lur i kulissen. I år lægger vi så lige dertil også et krigsudbrud lige på vores dørtrin. En tid med mangel på en del forskellige ting og priserne på stort set alt er stukket helt af.

Der var planlagt 13 stævner i 2022 som alle blev afholdt, dog blev Nordslesviske ridt udsat grundet for få tilmeldinger, men blev heldigvis senere gennemført.

At alle stævnerne blev gennemført kunne tyde på at det er et mere passende antal, når man sammenligner med 2021, hvor kun 11 af de 17 planlagte stævner blev afholdt.

Den generelle tendens i år har desværre været et stærkt faldende deltagerantal ved stævnerne, det kan ses rigtig tydeligt i vores Cup præmier aldrig har der været så få stævner og så lille km antal, som har udløst præmierne, vi måtte helt ud i hjørnerne for at få præmierne fordelt.

I 2021 var der WM kvalifikations stævner ved stort set alle ridt, dette gav en stor stigning i antallet af starter i de klasser ved stævnerne. Oplægget var at de kvalificerede i denne turneringen så kunne starte i et distanceridt, som ville blive afholdt i forbindelse med afholdelsen af WM i ridesport i Herning i år. Konkurrencen blev afholdt og jeg tænker at alle havde en god tur på dagen.

Det som skuffede mig er at jeg ikke synes PR værdien for vores sport ikke blev udnyttet optimalt ved arrangementet. Jeg kan naturligvis have overset noget da jeg ikke kan se lokale Jyske tv programmer eller lokalaviser.

Jeg savnede at der eks.vis havde været fotos og en artikel i hest og Rytter, indslag på Facebook eller lignende, det eneste jeg lige fandt, var et indlæg lagt op af Jørgen Konge fra denne event.

Jeg tror at vi har misset en chance for god PR ved denne lejlighed, som jo trods alt har kostet en del penge og arbejde i 2021 for udvalget.

Det ser ud som om at online ridtenes antal er faldet noget, hvilket efter min mening er positivt.

Dette års nye tiltag er introridt i form af en LD klasse afholdt rundt omkring, glimrende initiativ tænkte jeg lige først, især hvis det kommer fra nye ride klubber, som så måske kunne få mod på at lave et lidt større stævne sæsonen efter.

At jeg skriver ”tænkte jeg først” skyldes så en bekymring for om disse stævner vil suge deltagere i de små klasser fra de etablerede stævne afholdere, alt andet lige, er en stor del af deltagerne og indtægten fra deres stævner jo netop de små klasser. Vi må se hvor det bærer hen i 2023.

 

Stævneåret 2022

DM 2022 blev afholdt ved Københavner ridtet, med Inger Pitter Bertelsen på Baher som vinder. Denne klasse var desværre også med så få deltagere at mesterskabet ikke kunne oppebære titel af et DIF mesterskab

Jysk / Fyns og Sjællands mesterskaberne fandt desværre ingen vindere i år grundet for få deltagere i klasserne. Vinderne fra 2021 må derfor holde vandre præmierne pudsede et år mere.

 

DRF 

Ros til DRF’s distanceudvalg og stævne arrangørerne for den hurtigste levering af en stævneplan for næste sæson, som jeg kan mindes vi har fået.

Ris til DRF’s distanceudvalg for manglende kommunikation, der er tilsyneladende kun afholdt 2 møder i udvalget i år og der er ikke megen information at hente i de referater, der er lagt op. Generelt savner jeg transparens, udvalget har et budget, men hvad går pengene til udover vindersummen til Danmarks mesteren og distancedagen. Kan godt huske at jeg for år tilbage fik at vide at pengene var allokeret i ”kasser” og at penge ikke kunne flyttes fra en ”kasse” til en anden, hvis de ikke blev brugt. Jeg mener alle vi er bidragydere til ”kasserne” via licens og gebyr på startanmeldelser, så ville det ikke være rimeligt med noget åbenhed, eller er jeg helt gal på den?

På foreningens vegne ville jeg ønske at der kunne være et større samarbejde mellem DRF distanceudvalg og foreningen, vi forsøgte for nogle år siden at få en dialog op og stå, men det blev ved det ene møde, hvor vi havde inviteret dem ind, der kom desværre ikke noget den anden vej.

 

Stævneåret 2023

Der er planlagt 14 stævner, med et enkelt CEI stævne, som vil ligge ved DM til Rom Ridtet. Glædeligt at Hippoaden er genopstået, sørgeligt at vi må savne Aaskov Ridtet, Københavner Ridtet, Vester Bjørnkær Ridtet og Nyminde Ridtet. Aaskov og København har tilkendegivet at det ikke er muligt at få økonomien ved et stævne til at hænge sammen, blandt andet er dyrlæge udgifter en høj post.

 

Lidt af hvert fra bestyrelsen

Nu jeg talte om transparens kunne der måske kunne sidde medlemmer som godt vil vide hvad vi egentlig bruger foreningens penge på. Vi bestræber os på at så mange som muligt, har en eller flere muligheder for at få noget tilbage fra os uanset hvilket niveau de rider på, og på vores ret begrænsede budget. Jeg vil her give en lille oversigt, detail propositioner til de forskellige præmieringer kan altid findes på vores hjemmeside distanceridning.dk

KM plaketter – disse belønner equipagen – alle km afholdt ved et dansk eller udenlands ride forbunds stævne tæller – rytteren holder selv regnskab

KM spænder – disse belønner rytteren – kun point km tæller – vi uddeler/ bytter baseret på km liste fra DRF. Medlemmer med 3 års anciennitet i foreningen får 1000km spændet gratis, ikke medlemmer kan købe (pris p.t. 1400kr). Fra 2500 km bytter vi spænder til både medlemmer og ikke medlemmer.

Vandrefade ved Jysk / Fynsk og Sjællands mesterskab, her kan også ikke medlemmer vinde – vi sponsorerer gravering af fad og specialfremstillede afløsnings plaketter.

Æresdækkener for flest redne km i DK i ikke point givende klasser, her er der sløjfer til nr 2 og 3 og i klasserne LB, LA, MA – flest gennemførte ridt for en YR i DK, og årets efter bestyrelsens mening bedste udenlandske præstation, her er der en præmie til vinderne

Cup præmier her taler vi pengepræmier i LB, LA og MA til de tre bedst placerede, her tæller kun Danske stævner, da vi ønsker at støtte de Danske stævner.

Foreningen vil fortsætte med at uddele en selvvalgt sløjfe til medlemmer ved første start i sæsonen i DK.

Derudover forsøger vi at finde et foredrag, som kan bibringe ny viden eller inspiration omkring heste og / eller heste rytter relationer i forbindelse med vores generalforsamling.

Medlemstallet sluttede i år på 88, hvilket er en lille fremgang fra de 82 vi var i 2021-2022.

 

Jeg ønsker alle heste, distanceteams, officials, dyrlæger, øvrige hjælpere og arrangører en velfortjent vinterferie i håbet om, at verden i 2023 vil komme med en vej tilbage mod normalitet.

 

”At fuldføre er at vinde”

Det er også OK at ride for at vinde, men på hestens præmisser!

Nina

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte brugen af siden accepterer du brugen af cookies.