FORMANDENS BERETNING 2011

Stævneåret 2011, som var jubilæumsår for det første distancestævne i Danmark, blev på mange måder et overraskende år, hvor vi så desværre kunne se at der var en ting som faldt, nemlig antallet af stævner dette gik specielt ud over Sjælland, og dermed antallet af starter.

Distance weekenden blev efter en del år i det Tyske afholdt på Comwell Klarskovgaard ved Korsør, vi var nok nogle stykker som savnede indkøbsmuligheder og svømmeturen men alt i alt fungerede det ganske fint, et interessant foredrag af den tyske elite rytter og dyrlæge Ursula Klingleil, og om søndagen holdt Jens Kristoffersen et udmærket oplæg om hestevelfærd, som gav stof til eftertanke.

Det blev året hvor holdleder Hans Thomsen fratrådte og ingen havde lyst til at stille op som ny kandidat til posten, det blev skiftedag på posten som stævnekoordinator efter blot ca. 1 år på posten fratrådte Peter og Diana kom ind i udvalget i stedet. Vi kunne ønske os at information om ændringer kom ud samtidig med at ændringer sker, i stedet for at det er via ”jungletrommerne” at tingene kommer rundt, specielt da der er en informationsansvarlig i Distance udvalget.

Det Gule hæfte genopstod i elektronisk form, det var rigtig dejligt, og godt når der bliver skrevet på de enkelte stævner i de nye versioner, hvor der er ændringer.

Infosport som jo med højst varierende succes har stået for at holde styr på vores ridt og point, når ellers der en sjælden gang imellem blev opdateret for distance grenen af Dansk ridesport, står for at blive afløst af et nyt system. Jeg og sikkert resten af de Danske ryttere i pointklasserne kan så krydse fingre for at den nye løsning bliver bedre – vi venter i spænding – dårligere end det afgående system kan det i al fald næppe blive.


Stævneåret 2011 og 2012
I 2011 var der i alt planlagt 15 stævner, 7 på Sjælland og øerne og 8 i Jylland, desværrefor øst Danmark blev 2 af stævnerne aflyst p.g.a for få starter.

Situationen for 2012 er ikke så meget bedre, der er 16 stævner på tegnebrættet 6 på Sjælland og øerne og 10 i Jylland, jeg vil håbe det snart lykkes at finde nogle flere klubber øst for Storebælt, som vil lægge faciliteter til nogle flere stævner. Omkostningerne ved at lave et distancestævne er store både i mandskab, tid og penge, men hvis ikke Sjælland kommer bedre med frygter jeg det ender med at rytterne i øst permanent fortrækker til de Svenske stævner. Generelt er der ret stor forskel på startafgifter m.m. i øst og vest, personligt fik jeg et mindre chok, da jeg så at et Sjællandsk stævne skrev at pålægning af en tabt sko ville koste 500kr, det er da nok til at kunne jage deltagere væk.

Distance weekenden 2012 er planlagt til 4-5. februar 2012 på Ebeltoft Parkhotel med en endnu ukendt agenda, jeg håber det bliver inspirerende og spændende.


Lidt af hvert fra bestyrelsen
Sidste års ændring til vores vedtægter, så kontingentopkrævninger og generalforsamlings indkaldelser kunne sendes ud via mail viste sig at fungere sådan nogenlunde, jeg vil atter gerne appellere til medlemmerne om at meddele ændringer i såvel faste som ”virtuelle” adresser til mig, så bliver det ikke dobbelt arbejde med først en mail, som kommer retur og derefter et brev der så også kommer retur.

Forum på vores webside har fået en opdatering, som gør at webmaster ikke længere i så høj grad bliver lagt ned af spam indmeldelser, der tager tid fra det øvrige web arbejde. Skulle nogen efterfølgende have fået problemer så send en mail til webmaster.

Medlemsmæssigt er det lykkedes os at holde et rimeligt niveau med 121 medlemmer, hvilket er en lille tilbagegang i forhold til 2010, men den økonomiske situation taget i betragtning kunne det have været meget værre. Det er dejligt at så mange stadig vælger at støtte foreningen.

Det lykkedes desværre ikke at få udsendt distanceblade i 2011, der kommer ikke materiale ind til at danne basis for et alsidigt blad, så største indhold ville have været resultatlister, som er væsentlig hurtigere og billigere ude på vores webside end på tryk. Skulle der sidde en ildsjæl et sted derude, som er frisk på at drive et blad, så lad mig høre, vi har en dygtig layouter og effektiv trykning / udsendelse på plads, men uden relevant og alsidigt indhold er det efter min mening at bruge foreningens penge på en uhensigtsmæssig måde.

Et medlem af distanceudvalget har foreslået at rytterforeningens generalforsamling slås sammen med distanceweekenden, hvis dette skulle kunne lade sig gøre vil det kræve en omfattende ændring af vores vedtægter, regnskabs år m.m. medlemmerne må gerne give os deres mening om dette forslag. Jeg har ikke modtaget oplysninger om hvad samarbejdet om arrangementet i givet fald ville koste foreningen, da jeg godt kunne forestille mig at DRF kunne tænke sig at vi så skulle ”sponsorere” til den slunkne distancekasse i forbundet.

Med ønsket om en god vinterpause og et på gensyn derude i 2012 til alle distanceteams, officials, dyrlæger og øvrige hjælpere og arrangører.

”At fuldføre er at vinde”

 Nina

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte brugen af siden accepterer du brugen af cookies.