FORMANDENS BERETNING 2008

Året startede – atter med en velbesøgt distanceweekend på Hotel des Nordens. Rytterforeningen gav igen i år tilskud til de af vores medlemmer, som deltog. Programmet var denne gang med den australske dyrlæge Shaun Mckane, som har en Ph.D indefor træningsfysiologi og er specialist i hestebehandling, specielt distanceheste. Foredraget var super, dog var der lidt murren over at det var på engelsk, dog vil jeg mene at de fleste fik et rimeligt udbytte, det var i al fald et nede på jorden, frisk pust ude fra verden og det er efter min mening altid velkomment. Ingen i år var der nogen utilfredshed med det stærkt pressede program – Jeg vil atter engang komme med forslaget om at lægge et par af de aktiviteter, som ikke er relevante for alle søndag formiddag. Traditionen tro brugte foreningens bestyrelse søndag formiddag til at holde bestyrelsesmøde, nu vi alle var samlede alligevel, det sparer på mødeomkostningerne i vores budget.

Stævnehæftet for 2008 havde alle de gamle kendinge med og så heldigvis 3 nye stævner, desværre for Jyderne var alle tre på Sjælland. Der er dog lys forude, da jeg allerede nu ved at der kommer et ”gammelt ny” stævne i Rom Rideklub og et helt nyt team fra Blåbjerg Rideklub har meldt sig på stævnebanerne 2009, så det blive + 2 til Jyderne – herligt de trænger til at få flere stævner med alt det lækre terræn de har derovre.

Medlemstallet er stabilt 158 medlemmer ved regnskabsåret udgang i 2007 og 159 medlemmer ved udgangen af regnskabsåret i år. Desværre ser det ud til at krisen også kommer til at ramme foreningen i et eller andet omfang, idet jeg har modtaget nogle udmeldelser, der er begrundet i økonomi. Jeg håber dog at de fleste vil holde ved, når alt kommer til alt, går en stor del af kontingentet retur igen i form af tilskud, blade og webben. Et hjertesuk med øje på foreningens pengepung er et stort ønske herfra om at vores medlemmer husker os når de flytter – hver gang vi sender blade ud kommer der en håndfuld retur fordi modtageren har glemt at fortælle os, hvor de er flyttet hen!

Vores blad fik heldigvis lov at bestå, idet vi var så heldige at Malene fra bestyrelsen påtog sig at lave bladet og ligeså vigtigt havde mulighed for at få det trykt særdeles omkostningsbevidst, så det vil vi gøre alt for at fortsætte med. Vi har i år fået udsendt 5 blade, der hvor det har knebet gevaldigt i år, har været fremskaffelse af resultaterne fra stævnerne, vi har måttet lave rigtig mange krumspring i den anledning. Og så er der jo det her med indlæg til bladene, vi har en masse dejlige medlemmer i foreningen, men de er ikke særlig vilde med at dele deres forskellige oplevelser og udfordringer med os andre på tryk.

Vi er lige nu igang med at få designet en afløser for vores nuværende webside, de fleste af jer vil huske at Iben ønskede at stoppe som webmaster, og vi søgte med lys, lygte og alle de tricks vi kunne komme i tanke om efter hendes afløser. Dette var en opgave vi ikke kunne løse og Iben var så imødekommende at love at fortsætte til vi fandt en løsning. Dette har vi nu valgt at gøre ved at få lavet en ny og forhåbentlig meget opdateringsvenlig model og så må vi derfra finde ud af hvordan vi løser opgaven med at finde en webmaster. Alternativet ville være at lukke websiden ned, da den stiller nogle krav på nogen af de opdateringsmæssige punkter, som ikke lader sig håndtere af en ikke rimeligt IT kyndig person.

På stævnearrangørmødet for 2009 var den største nyhed at flere af de arrangerende klubber vil afholde distriktsmesterskaber i distanceridning. Således er der nu lagt op at der bliver mesterskaber i distrikt 1,2,4,5 og 12, hvis alt kommer på plads vil propositionerne vil fremgå i det gule hæfte. Ellers er der på nuværende tidspunkt planlagt 7 Jyske og 7 Sjællandske og 1 Fynsk stævne, der kommer muligvis 1 stævne mere på Sjælland. Sæsonen bliver fra 12.april til 24.oktober.

Distanceweekenden 2008 er endnu ikke planlagt, men både weekenden 7-8.feruar og 14-15. februar er i spil så reserver i kalenderen og hold øje med webben. Vi vil som sædvanlig støtte med 100 kr pr. medlemskab.

På aktivitetsområdet arbejder vi med en kursusrække ved Kristina i Jylland og foredrag om mavesår hos heste ved Nanna Lutherson på Sjælland.

Til sidst vil jeg ønske alle 2 og 4 benede en god vinterpause – vi ses til Distanceweekenden eller til stævnerne i 2009.

                                                   ”At fuldføre er at vinde”

 

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte brugen af siden accepterer du brugen af cookies.