FORMANDENS BERETNING 2015

Jeg havde ikke drømt om at skulle indlede min 10 års jubilæumsberetning, med at kalde 2015 for Distancesportens ”Annus horribilis” et rædsomt år.

Doping problemer i FEI regi, døde heste ved stævner, balladen resulterede dog til slut i udelukkelse af Kuwaits rideforbund, spørgsmålet er dog om landene lærte noget eller om penge stadig er magt, så tilsidesættelse af dyrevelfærd tager hesten som gidsel. Vi kan kun håbe at FEI overordnet stadig vil holde fokus på hestevelfærden og at man vil gøre hvad man kan for at fratage pengene indflydelsen.

På det hjemlige plan kom der en tydelig kedelig deling af sportens udøvere, som jo ellers tidligere gennem årene, som jeg ser det har været gode kammerater på tværs af niveau og ambitioner. De som gerne vil ride stærkt og de som rider i et moderat tempo synes at køre en kedelig hetz på hinanden, i hestevelfærdens navn.

Ligesom i andre sportsgrene skal der hos os være plads til alle de hurtige og alle de moderate. Begge parter er ambitiøse men på forskellige planer. Jeg vil betragte det som equipager med forskellig målsætning nogle vil gerne tage chancen for at vinde andre vil gerne ride for en sikker gennemførelse.

Jeg forudsætter selvfølgelig at begge parter træner og i deres management af hesten har alle de aspekter med, der gør det hestevelfærdsmæssigt forsvarligt. I vores sport skal der ligesom i alle andre sportsgrene, skal der være plads til alle niveauer og alle os aktive skulle gerne med vores ridning og opførsel inspirere flere til at få lyst til at deltage i distance.

Dyrlægekontrollen ved danske stævner er strammet gevaldigt op, nok med en skelen til hvad der er foregået internationalt, det er fint med Rigwaytest hele vejen og i alle klasser og eftersyn for blodpletter, men begge dele skal måske nok lige have et servicetjek og en afbalancering, så ikke eksempelvis et mygge- eller bremsestik diskvalificerer en hest.

Det blev ikke nemmere at være distancerytter, da man pludselig så distanceudvalget falde fra hinanden som følge af hvad jeg opfatter som kraftige interne uenigheder, vel har der i årenes løb været lidt rigeligt gennemtræk i udvalget og til tider slinger i kursen, men jeg tror ikke der var nogen, som forventede den nedlæggelse der kom.

DRF afholdt et velbesøgt debatmøde på Fyn i sommer efterfuldt af en spørgeskemaundersøgelse for nylig, så nu venter vi bare på arbejdsgruppen og et nyt samarbejdsvilligt, kompetent og handledygtigt distanceudvalg, som holder kursen uden at vakle. Vores forventninger til dette vil være at de rummer alle ryttere, giver præcis og rettidig information og er visionært hvad angår at udvikle sporten.

 

Stævneåret 2015

Fordelingen mellem landsdelene bliver desværre mere og mere ulige, i 2015 står det 12 / 6 til Jylland. Glædeligt at se at der atter dukkede et nyt ridt op i Jylland og fejende, fantastisk flot at Rom ridtet med kort varsel opgradere deres stævne til at rumme DM, super hyggeligt at Kronborg kommer med et juleridt, der afvikles d.29. november og at Feldborg holder fast i deres juleridt d.5. december, imponerende antal tilmeldte i MA i øvrigt.

Ud over at deltage i et par ridt i DK og et enkelt i Tyskland, havde jeg i år fornøjelsen af at være hjælper ved Rom ridtet i målet og doping assistent for Doping Danmark ved Hippoaden, så jeg tror den eneste funktion i distance jeg ikke har prøvet er official og det er jeg til beroligelse for alle blevet for gammel til at tage op.

Hjertesukket her fra mig er – kunne der ikke komme en ildsjæl eller to der kunne lave nogle stævner på Sjælland!!

Alle gode gange er 4 sagde Dorthe og gjorde det, da hun ved Rom ridtet tog DM med på Carpe Diem ox, det 3. i streg og lavede dermed det første hattrick i DK på samme hest.

Sjælland mesterskabet gik til Amanda Kalmeyer på Cabon ox og Jydsk / Fyns mesterskab gik til Niels Jørgen Petersen på Silver.

Sommetider kan det være rart at skulle revidere sin beretning inden den er holdt, ingen distanceweekend havde jeg skrevet, er nu blevet til distanceweekend d. 27. og 28. februar 2016. Uhh, det var dejligt jeg havde ellers regnet med at skulle bruge en del energi og kreativitet på at løse opgaven med bæltespænderne. Disse vil så blive uddelt / byttet ved denne lejlighed som sædvanligt, første spænde med 1000km kræver 3 års medlemskab af foreningen, senere spænder byttes til både medlemmer og ikke medlemmer. Jeg håber så at DRF leverer en KM liste til mig primo januar 2016, så jeg kan blive klar.

 

DRF

Stævneåret 2016 er jo desværre stadig et uforløst kapitel når man undtager FEI stævnerne, hvor det er dejligt at både Blåbjerg, Feldborg og Dronninglund er friske nye stævner på banen i den kategori (og ja jeg kan godt huske at Dronninglund med sit gamle team har været der tidligere). Vi venter i spænding på resten af kalenderen, så vi kan planlægge et nyt dejligt år.

 

Lidt af hvert fra bestyrelsen

Et hjertesuk fra foreningen til Kronborg Ridtet og Young rider teamets evaluering, det er lidt ærgerligt at disse to arrangementer ligger samme dag, og dagen efter generalforsamlingen. Vore dato har ligget offentlig på hjemmesiden siden i foråret, så man kunne måske have kigget. Det er mest festligt at kunne uddele præmierne til vinderne, i stedet for at skulle sende dem.

Websiden er efterhånden mest en kalender og en resultatliste, den meste kommunikation i dag foregår som jeg ser det på Facebook, men vi holder fast i de fora der er tilbage. Alle er velkomne til at få lagt deres arrangementer op her, det er blot at sende til Martin eller Anita – husk at der er stadig nogen som ikke er på Face Book.

Medlemstallet sluttede i år på 90, så medlemstallet er desværre igen vigende, idet vi sidste år var 112 medlemmer. Jeg glæder mig over at vi har en fast kerne af ”gamle” medlemmer, som fortsat støtter foreningen og vi ser da heldigvis også mange nye medlemmer. Vi vil fastholde vores tiltag med at prøve at sikre at hovedparten af kontingent indbetalingerne til stadighed kommer vores medlemmer til gode, i form af præmier, tilskud til arrangementer og normalt også til et foredrag inden generalforsamlingen. I år har vi dog valgt at holde en åben debat / forslags formiddag for alle distanceryttere i lyset af den krisesituation den internationale og Danske distancesport må siges at være i. Til gengæld støtter vi op for vores medlemmer om et arrangement, som Sonja van Willigen afholder for vore YR, men som er åbent for alle interesserede.

 

Jeg ønsker alle heste, distanceteams, officials, dyrlæger, øvrige hjælpere og arrangører en velfortjent vinterferie og håber at vi mødes derude i 2016.

”At fuldføre er at vinde”

 

Det er også OK at ride for at vinde, men på hestens præmisser!

Nina

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte brugen af siden accepterer du brugen af cookies.