1. Contiki OX


Pr. 31-12-2009

5471 km


Con-Tikki ox, 25 årig vallak e. Lissa of Velissa/Condor, født 24. marts 1985 på stutteri Hekta, Hejnsvig.
Con-Tikki er Team – van Willigen`s flagskib. Han har været medlem af vores familie siden 1989, og han har bibragt med utallige flotte præstationer samt været til stor glæde og morskab. Han har båret sin rytter igennem de smukkeste landskaber, og terræner af enhver beskaffenhed - igennem 8 europæiske lande og i det fjerne Østen. Så afgjort uforglemmelige oplevelser!

Han er den eneste danske distancehest, som har vundet DM hele 4 gange, vundet 2 stk. 160km klasser, stillet op til DM hele 11 gange, har p.t. rundet 5099 konkurrencekilometer og er stadig på banen, i gang med sin 16. sæson. Dog er han nu på nedtrapning, hvilket betyder, at han fremover kun starter mellemdistancer. Desuden er han blevet en slags ”mentor” for unge heste, som er på vej op i diverse klasser. Han har stadig en fantastisk kondition og humør og er i det hele taget en utrolig stærk hest, som vi håber at få lov at beholde mange år endnu.

Til daglig lever Con-Tikki sit liv på en stille vej i en lille landsby, hvor han har sin boks i vores garage og en dejlig stor fold tæt på vores hus. Om sommeren bor han ude både dag og nat og kommer ind igen til oktober, men kun om natten. Det eneste tidspunkt han står inde et helt døgn er faktisk nytårsaften! Da er der for meget bulder og brag, men ellers lever han et godt heste liv. De senere år er han alene en del af året, men får oftest besøg af f.eks. Tanjas heste eller andre, hvilket han synes er enormt hyggeligt. Han trives i et tæt forhold sammen med vores lille familie.